Pàgines

diumenge, 21 d’abril del 2013

NAIXAMENT DE LA DEESSA DE LA SAVIESA

 MINERVA  o  ATENEA

Mite

Minerva era filla de Júpiter, qui després d'haver devorat Metis, la Prudència, va sentir un gran mal de cap. Va recórrer a Vulcano, qui li va obrir el cap d'un cop de destral, sorgint d'ella Minerva, armada i en una edat que li va permetre ajudar al seu pare en la Gegantomàquia (guerra contra els Gegants), on es va distingir per la seva valentia.

Una de les característiques més famoses de la història de Minerva és el seu desacord amb Neptú per donar el seu nom a la ciutat d'Atenes. Dotze grans déus, triats com a àrbitres, van decidir que qui produís la cosa més útil per a la ciutat li donaria el seu nom. Neptú, d'un cop de trident, va fer que la terra donés un cavall i Minerva va fer créixer un oliverar, el que li va donar la victòria.

En la Guerra de Troia Minerva es va mostrar favorable amb els aqueus després que Paris la humillase en preferir la bellesa de Venus sobre la de Juno (dona de Zeus-Júpiter) i la seva pròpia. La casta Minerva va seguir sent verge, el que no li va impedir disputar el premi en el Judici de Paris. Per tal de triomfar sobre els seus rivals, va oferir al seu jutge el coneixement i la virtut. Les seves ofertes van ser inútils i va concebre un gran despit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada